Overslaan naar content

Join us in making industrial companies more sustainable

OVER ONS

300 miljoen industriële elektromotoren wereldwijd drijven de wereldeconomie. Samen gebruiken zij 30% van alle geproduceerde energie ter wereld. Deze elektromotoren hebben 3 kritieke problemen: ze vallen onverwachts uit, worden inefficiënt gebruikt en zijn niet goed geselecteerd. Dit leidt tot hoge kosten van ongeplande uitval en enorme energieverspilling. 

Bij Samotics werken we hiervoor aan een unieke AI-gedreven oplossing. Onze technologie wordt gebruikt door vele van de werelds grootste en meest succesvolle industriële bedrijven. Hierdoor kunnen ze hun energieverspilling significant verminderen. Onze missie is om het energieverbruik wereldwijd te verlagen met 10%! 

Sinds onze start in 2015 zijn we snel gegroeid - met meer dan 100% winstgroei per jaar en momenteel meer dan 100 mensen. We zijn een energiek bedrijf waar professionaliteit, een geweldige sfeer en geavanceerde technologie, hand in hand gaan. 

x

ONZE CULTUUR

Act instead of react

Driven

Take the initiative We are a team of ambitious professionals on a mission to make our customers more sustainable and efficient. We run with ideas and make them happen. We lead in all that we do: the technology we use, the product we build and the service we provide.

Pragmatic

Get things done We bring practical and scalable solutions to complex problems. We start small and iterate. We keep results front and center. We are flexible and open to change.

Open

Be respectfully honest We are honest with each other and with our customers. We foster an environment where we feel safe to speak up and explore. We invest in giving each other feedback. We know that asking for help and showing vulnerability are acts of strength.

Team players

Go far together We support each other. Always. We foster an inclusive atmosphere and we respect and value our differences. We work as one team, internally and with our customers. We trust each other to try new things and learn from our mistakes. And of course, we have fun and celebrate our achievements.

ONZE VACATURES

Momenteel hebben wij geen open vacatures.

Diversiteit & inclusie

We streven ernaar een geweldige werkplek te zijn, waar getalenteerde mensen zich thuis voelen. Met teamgenoten van 27 nationaliteiten plukken we nu al de vruchten van een brede kijk op de wereld. We zijn onder meer actief op zoek naar meer vrouwelijk talent, zowel voor onze technische als commerciële teams. Daarnaast was inclusiviteit belangrijk bij het ontwerpen van ons nieuwe kantoor. We hebben bijvoorbeeld privéruimtes voor borstvoeding, gebed of een douche na de lunch. En we hebben ons kantoor zo ingericht dat zowel extraverte als introverte collega's een productieve werkplek kunnen vinden die past bij hun voorkeuren.

Als je vragen hebt over inclusie en diversiteit bij Samotics, stuur dan een e-mail naar careers@samotics.com.

WERKEN BIJ SAMOTICS

Impact maken

De industrie groener maken door te werken aan onze innovative 'artifical ittilegence' technologie die de wereld aan het veroveren is.

Groei

Wij groeien als jij groeit. Onze snelgroeiende organsiatie biedt veel vrijheid en groeimogelijkheden. Je leert zowel 'on the job' als in georganiseerde trainingen en workhops.

Beste kantoor in Leiden

Onze kantoor op de 12e verdieping pal naast Leiden Centraal is perfect om te werken! Het is gemaakt van 90% gerecyclede materialen. En met een eigen bar ook genoeg ruimte voor gezelligheid.

Events, gratis lunch & gevulde koelkast

Elke dag eten we samen een ​​lekkere en gezonde lunch. Fruit, snacks en een goed gevulde koelkast zijn nooit ver weg. Daarnaast organiseren we veel evenementen zoals een pubquiz of wijnproeverij.

Flexibel werken

We zijn flexibel in het combineren van thuiswerken en werken op kantoor. Je kunt zelfs een maand per jaar vanuit een ander land werken.

Concurrend salaris & andere voordelen

Een concurrerend salaris, 25 vakantiedagen, 100% door ons betaalde pensioenregeling en 'Stock Appreciation Rights', zodat je mee kunt profiteren als wij groeien als bedrijf.

SOLLICITEREN

We hebben een zorgvuldige sollicitatieprocedure zodat we de juiste beslissing nemen en we je kunnen helpen te beslissen of Samotics de juiste fit voor je is.

Je sollicitatie

We houden van technologie, maar als je solliciteert bij Samotics, wordt je sollicitatie beoordeeld door een levend, ademend mens. Je krijgt van ons altijd een persoonlijke reactie. Of we je nu uitnodigen voor een volgende stap of niet. Pro-tip: Je vergroot je kans om op te vallen door een sterke en gepersonaliseerde motivatiebrief toe te voegen! Mochten we je CV en motivatiebrief interessant vinden, nodigen we je uit voor een eerste gesprek

Het vervolg

Voor onze klantgerichte teams bestaat het vervolg meestal uit meerdere interviews met teamleden die van toepassing zijn. Voor software engineering-rollen wordt je uitgenodigd voor een assessmentdag die bestaat uit twee technische interviews en een ontmoeting met onze CTO.

Probeer te ontspannen

We nemen de sollicitatiegesprekken serieus maar onze werkwijze is vriendelijk en persoonlijk. Van sollicitanten horen we terug dat ze erg genieten van ons sollicitatieproces.

IN DE 'SPOTLIGHT'

Natalie Customer insights manager

“Wat ik het leukste vind aan werken voor Samotics is de perfecte mix van strategische en digitale aspecten. We hebben de mogelijkheid om niet alleen binnen ons bedrijf, maar ook voor onze klanten een blijvende impact te creëren. Als Customer Insights Manager help ik ons team en onze klanten met veel plezier bij het stimuleren van groei, het versnellen van de digitalisering en om op langetermijn vermindering in energieverbuik en uitstoot te realiseren.”

Na het behalen van twee diploma's gericht op wiskunde, statistiek en het gebruik van data binnen communicatie, begon Natalie haar carrière in consulting. Maar ze besefte al snel dat ze een meer voelbare impact wilde maken. Bij Samotics mag ze niet alleen nieuwe functies ontwerpen, maar deze ook testen, implementeren en uitbereiden.

Lees hier het volledige interview met Natalie

Bart Lead Software Engineering

“Na vier jaar blijft ons product mij motiveren. Volgens het IPCC is het verminderen van het energieverbruik van elektromotoren een belangrijk onderdeel van de strijd tegen klimaatverandering. En dat is precies wat we doen: met een product dat zijn werking en waarde heeft bewezen in combinatie met baanbrekende technologie.”

Bart is Lead software engineer met een achtergrond in lucht- en ruimtevaarttechniek. Hij was een van de eerste leden van het Samotics-team en dankzij het hoge ontwikkelingstempo bij het bedrijf is hij nog steeds net zo gemotiveerd om aan SAM4 te werken als op de eerste dag. 

Lees hier het volledige interview met Bart.Eduardo Data scientist

“Ik werk graag met Industry 4.0 - maak graag mijn handen vuil aan dit nieuwe, revolutionaire onderwerp. Ik werk met geavanceerde AI-modellen en los een probleem op dat voor veel bedrijven van cruciaal belang is. Het voelt goed om deel uit te maken van een oplossing die echt bijdraagt.”

Eduardo studeerde en werkte in Brazilië voordat hij besloot zijn horizon te verbreden en naar Nederland te verhuizen. Tot nu toe is werken bij Samotics zowel een lonende ervaring als een avontuur geweest.

Lees hier het volledige interview met Eduardo.

Ontmoet het tech team

Wat is SAM4?

Een succesvehraal

BENOEMINGEN & AWARDS

Top 250 Scale-ups 2022

De lijst van de top 250 scale-ups in 2022, opgesteld door de Erasmus Universiteit, is een overzicht met de snelst groeiende bedrijven in Nederland en Samotics staat ertussen! 

Challenger 50 of 2022

Samotics staat op de lijst met de vijftig meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven van Nederland in 2022.

Water industry awards 2022

Samen met 'Anglian Water' hebben de award  voor ‘’Asset Management Initiative of the Year’’ binnengesleept voor ons product SAM4.  'Anglian Water' kan hiermee de gezondheid van het water monitoren.

'TECH STACK'

VRAGEN?

We helpen je graag verder!

Zie je geen passende vacature maar ben je ervan overtuigd dat we moeten praten? Stuur ons een mail op careers@samotics.com en laat ons weten hoe jij wilt bijdragen! Als je nog andere vragen hebt, kun je ons ook mailen.

ONZE LOCATIE

BARGELAAN 200, 2333 CW LEIDEN