Skip to content

Technical Onboarding Specialist (2)

Leiden, NederlandCustomer Journey

Functieomschrijving

Hi, wij zijn Samotics! 👋 Met onze unieke, AI-oplossing helpen we vele van de werelds grootste industriële bedrijven om ‘downtime’ te voorkomen en energieverspilling te verminderen. Onze missie? Het verminderen van globaal energieverbruik met 10%. Lees hier meer.


Wij zijn op zoek naar een Technische Onboarding Specialist of Implementatie projectmanager (wat zegt een naam?). Ben jij geïnteresseerd in project management en het bouwen aan een soepele klantreis. Wil jij een impact maken in een snelgroeiende tech scale-up? En ben jij klaar voor de start van je carrière? Lees dan verder! 


Het team👋

Het team bestaat uit een ‘Lead’ en vijf andere Technische Onboarding Specialisten met verschillende educatieve en culturele achtergronden. Wij spelen een cruciale rol in de klantreis en werken nauw samen met Customer Success, Sales en Product Development om de beste klantreis neer te zetten. Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor klanten, installatiebedrijven en collega’s voor de technische installatie en project management.


Jouw uitdaging🎯

Als Technisch Onboarding Specialist zorg je voor de implementatie bij onze nieuwe klanten soepel verloopt. Van relatief kleine pilot projecten die binnen een aantal weken afgerond worden tot uitrol op grote schaal, waar implementatie een jaar of langer duurt. Het beheren van het installatieproces, constant verbeteren en het bouwen van relaties met onze klanten is de kern van deze rol.

Vereisten

Wat jij meeneemt

Je bent op zoek naar een rol met direct klantcontact bij een tech scale-up waar je industriële technologie combineert met hard- en software. Je hebt sterke management en communicatieve vaardigheden en je vindt het leuk om onze klanten te ontzorgen. Meer concreet zijn we op zoek naar:

 • Een Bachelor (HBO) of Master diploma.

 • Een diploma in Engineering (Bv. elektrisch, mechanisch, software) is een pré

 • Recent afgestudeerd (of bijna afgestudeerd) met een maximum van 2 jaar relevante werkervaring na het afstuderen.

 • Vloeiend in de Engelse taal.

 • Sterke vaardigheden in project management: het beheren van complexe tijdlijnen, onderlinge afhankelijkheid en belanghebbenden tegelijkertijd.


Wat wij bieden 🚀

 • De kans om impact te maken in een tech scale-up met de ambitie om het energieverbruik van de wereld te verlagen met 10%.

 • Een leuke en professionele bedrijfscultuur gebaseerd op vrijheid en verantwoordelijkheid.

 • Werk en heb plezier in ons kantoor met prachtig uitzicht op 3 minuten lopen van Leiden Centraal. Het kantoor is gebouwd met 90% gerecyclede materialen en we hebben onze eigen bar.

 • Flexibiliteit om vanuit huis te werken in combinatie met op kantoor.

 • Dagelijkse verse lunch en gezonde snacks op kantoor.

 • Vele evenementen zoals maandelijkse borrels, pub-quiz, schaaktoernooi en wijnproeverij.

 • Een competitief salaris en vakantiegeld in mei.

 • 25 vakantiedagen per jaar en uitgebreid ouderschapsverlof.

 • 100% door de werkgever gefinancierd pensioenplan.

 • ‘Stock Appreciation Rights (SAR)’ waarmee je automatisch mee profiteert van een mogelijke ‘exit’ in de toekomst.

 • Reiskostenvergoeding (of NS business card) en maandelijkse vergoeding van 65 euro netto voor telefoon en internet.


Solliciteren
📭
Enthousiast geworden? Solliciteer dan nu. Op de volgende pagina hebben we eerst een aantal vragen. Pas je bij de rol? Dan nodigen we je uit voor een telefoongesprek om je beter te leren kennen. Daarna nodigen we je uit voor een gesprek met de toekomstige teamgenoten op ons kantoor in Leiden. Na afloop kun je direct een aanbod van ons verwachten.


Sollicitaties of acquisitie van freelancers uitzendbureaus en recruitment bureaus worden niet op prijs gesteld.

OVER ONS

300 miljoen industriële elektromotoren wereldwijd drijven de wereldeconomie. Samen gebruiken zij 30% van alle geproduceerde energie ter wereld. Deze elektromotoren hebben 3 kritieke problemen: ze vallen onverwachts uit, worden inefficiënt gebruikt en zijn niet goed geselecteerd. Dit leidt tot hoge kosten van ongeplande uitval en enorme energieverspilling. 

Bij Samotics werken we hiervoor aan een unieke AI-gedreven oplossing. Onze technologie wordt gebruikt door vele van de werelds grootste en meest succesvolle industriële bedrijven. Hierdoor kunnen ze hun energieverspilling significant verminderen. Onze missie is om het energieverbruik wereldwijd te verlagen met 10%! 

Sinds onze start in 2015 zijn we snel gegroeid - met meer dan 100% winstgroei per jaar en momenteel meer dan 100 mensen. We zijn een energiek bedrijf waar professionaliteit, een geweldige sfeer en geavanceerde technologie, hand in hand gaan.