Skip to content

Software Engineer (Junior or Senior)

Leiden, NederlandTech

Functieomschrijving

Hi, wij zijn Samotics! 👋 Met onze unieke, AI-oplossing helpen we vele van de werelds grootste industriële bedrijven om ‘downtime’ te voorkomen en energieverspilling te verminderen. Onze missie? Het verminderen van globaal energieverbruik met 10%. Lees hier meer.


Wij zijn altijd op zoek naar getalenteerde Software Engineers. Ben jij geïnteresseerd in het werken aan geavanceerde technologie? Wil jij een impact maken binnen een snelgroeiend bedrijf? En ben jij klaar voor de groei van je carrière? Lees dan verder!


Het team & onze uitdaging👋

Software ontwikkeling bevindt zich in de kern van onze organisatie. Samen met een sterk team van Data scientists, een ‘Head of product’ en een hardware architect werken onze drie software ontwikkelteams elke dag aan het verbeteren van ons product. De drie subteams zijn ‘Edge Devices’, ‘Data infrastructure’ en ‘Applications & Integrations’.


Onze product - en data pipelines - beginnen bij onze sensoren en gateways. Ons ‘Edge devices’ team zorgt ervoor dat onze apparaten betrouwbaar zijn en dat ze op een veilige manier aangesloten zijn bij onze cloud omgeving. Aangezien we streven om onze data zo dicht mogelijk bij de bron te verwerken, zorgt ons team voor een platform op onze apparaten waar we software kunnen implementeren.

Het ‘Data infrastructure’ team ontwikkelt en beheert de kern data infrastructuur van het bedrijf van onze apparaten tot de cloud. Deze infrastructuur ondersteunt onze systemen in productie die zich richten op daadwerkelijke detecties en de experimentele omgeving die onze data scientists gebruiken voor het verbeteren van onze voorspellende modellen.


De voornaamste taak van het ‘Applications & Integrations team’ is het creëren van inzichten in de gezondheid en prestaties van hun machines. Het team ontwikkelt en beheert klantgerichte en interne web applicaties en dashboards. Daarnaast, ontwikkelt en beheert het team de API’s en integraties die nodig zijn voor interactie met de systemen van onze klanten.

Alle teams bestaan uit 3 tot 5 software engineers van verschillende achtergronden en nationaliteiten. De software afdeling maakt gebruik van praktische en functionele werkmethode die volledige focus op ontwikkelen mogelijk maakt. We werken op basis van vrijheid en verantwoordelijkheid.


We hebben een sterke DevOps cultuur en een modern ontwikkelingsproces dat daarbij aansluit. We vertrouwen onze teams en geloven in het nemen van de eindverantwoordelijkheid voor de dingen die we ontwikkelen. We werken en communiceren vrijuit. We beoefenen CI/CD, en brengen regelmatig uit. Wij geloven dat coderen de beste manier is voor het beheren van onze infrastructuur. Om die reden gebruiken we Terraform voor het beheren van onze AWS infrastructuur. Linux is onze voorkeurs OS, en we gebruiken beide op onze apparaten en in de cloud. Onze voornaamste programmeringstaal is Python. Ons product, SAM4, is de industrie aan het overnemen. We hebben succesvolle financieringsrondes achter de rug en hebben een aantal spraakmakende adviseurs aan boord. Om onze doelen (en daar voorbij) te blijven behalen, zijn we altijd op zoek naar het beste software engineering talent. We zijn enthousiast voor sollicitaties van ervaren ontwikkelaars - en we horen graag van recent afgestudeerde die top presteren.

Vereisten

Wat jij meeneemt

 • Je bent een vaardige Software Engineers met verschillende skills.

 • Je bent recent afgestudeerd of hebt al meerdere jaren werkervaring. 

 • Onafhankelijk van de functie of het senioriteitsniveau, zijn we op zoek naar top presteerders die niet alleen goede development skills hebben, maar ook weten hoe ze deze moeten gebruiken om op hoog niveau uitdagende problemen op te lossen.

We zijn nog enthousiaster als je bezit over:

 • Goede Python skills ( 95% van onze applicaties zijn gemaakt met Python).

 • Werkervaring met de cloud infrastructuur (we hebben geen fysieke infrastructuur).

 • Een gecombineerde achtergrond / ervaring in (elektrotechniek of werktuigbouwkunde) en coderen.

 • Ervaring / onderzoek naar relevante onderwerpen (industrie gerelateerd)


Wat wij bieden 🚀

 • De kans om impact te maken in een tech scale-up met de ambitie om het energieverbruik van de wereld te verlagen met 10%.

 • Een leuke en professionele bedrijfscultuur gebaseerd op vrijheid en verantwoordelijkheid.

 • Werk en heb plezier in ons kantoor met prachtig uitzicht op 3 minuten lopen van Leiden Centraal. Het kantoor is gebouwd met 90% gerecyclede materialen en we hebben onze eigen bar.

 • Flexibiliteit om vanuit huis te werken in combinatie met op kantoor.

 • Dagelijkse verse lunch en gezonde snacks op kantoor.

 • Vele evenementen zoals maandelijkse borrels, pub-quiz, schaaktoernooi en wijnproeverij.

 • Een competitief salaris en vakantiegeld in mei.

 • 25 vakantiedagen per jaar en uitgebreid ouderschapsverlof.

 • 100% door de werkgever gefinancierd pensioenplan.

 • ‘Stock Appreciation Rights (SAR)’ waarmee je automatisch mee profiteert van een mogelijke ‘exit’ in de toekomst.

 • Reiskostenvergoeding (of NS business card) en maandelijkse vergoeding van 65 euro netto voor telefoon en internet.

Sollicitaties of acquisitie van freelancers uitzendbureaus en recruitment bureaus worden niet op prijs gesteld.

OVER ONS

300 miljoen industriële elektromotoren wereldwijd drijven de wereldeconomie. Samen gebruiken zij 30% van alle geproduceerde energie ter wereld. Deze elektromotoren hebben 3 kritieke problemen: ze vallen onverwachts uit, worden inefficiënt gebruikt en zijn niet goed geselecteerd. Dit leidt tot hoge kosten van ongeplande uitval en enorme energieverspilling. 

Bij Samotics werken we hiervoor aan een unieke AI-gedreven oplossing. Onze technologie wordt gebruikt door vele van de werelds grootste en meest succesvolle industriële bedrijven. Hierdoor kunnen ze hun energieverspilling significant verminderen. Onze missie is om het energieverbruik wereldwijd te verlagen met 10%! 

Sinds onze start in 2015 zijn we snel gegroeid - met meer dan 100% winstgroei per jaar en momenteel meer dan 100 mensen. We zijn een energiek bedrijf waar professionaliteit, een geweldige sfeer en geavanceerde technologie, hand in hand gaan.