Skip to content

Microsoft System Administrator (2)

Leiden, NederlandTech

Functieomschrijving

Hi, wij zijn Samotics! 👋 Met onze unieke, AI-oplossing helpen we vele van de werelds grootste industriële bedrijven om ‘downtime’ te voorkomen en energieverspilling te verminderen. Onze missie? Het verminderen van globaal energieverbruik met 10%. Lees hier meer.


Wij zijn opzoek naar een ‘Microsoft System Administrator’. Hier noemen we het een ‘Modern Workplace Engineer’. Ben jij geïnteresseerd in het zorgen voor een optimale werkplek voor onze collega’s? Wil jij een impact maken binnen een snelgroeiend bedrijf? En ben jij klaar voor de groei van je carrière? Lees dan verder!


Jouw uitdaging🎯

Jouw doel is het creëren voor een optimale werkplek voor je collega’s. Je ontwerpt, implementeert en configureert wijzigingen en/of introduceert nieuwe technologieën op onze werkvloer. Je bent het eerste contactpunt voor onze gebruikers. Deze rol is ideaal voor een ambitieuze Microsoft System Administrator, die de verantwoordelijkheid wil voor het draaiende houden van de systemen en kernapplicaties en zorgt dat deze goed en veilig blijven werken. Terwijl wij als bedrijf steeds verder groeien. We bezitten over een moderne infrastructuur die zich voornamelijk in de Cloud bevindt. Aangezien je de eerste Microsoft System Administrator bent binnen het team, kun je de functie en de manier hoe wij werken deels zelf invullen. Deze grote verantwoordelijkheid moet je leuk vinden.

Vereisten

Wat jij meeneemt

 • Een bachelor diploma op het gebied van informatiesystemen (MBO4, HBO or WO).

 • Ervaring in het beheren van een vloot aan apparaten - onze vloot bestaat uit laptops (voornamelijk Windows en Linux), maar ook de gebruikelijke collectie van mobiele apparaten.

 • Ervaring met Intune, Azure AD, Microsoft 365 en Google Workspace

 • Sterke communicatieve vaardigheden - je vindt het werken met mensen (bijna) net zo leuk als werken met computers.

 • Vloeiend in de Engelse taal - veel van onze collega’s hebben een internationale achtergrond dus Engels is de voorkeurstaal.


Wat wij bieden 🚀

 • De kans om impact te maken in een tech scale-up met de ambitie om het energieverbruik van de wereld te verlagen met 10%.

 • Een leuke en professionele bedrijfscultuur gebaseerd op vrijheid en verantwoordelijkheid.

 • Werk en heb plezier in ons kantoor met prachtig uitzicht op 3 minuten lopen van Leiden Centraal. Het kantoor is gebouwd met 90% gerecyclede materialen en we hebben onze eigen bar.

 • Flexibiliteit om vanuit huis te werken in combinatie met op kantoor.

 • Dagelijkse verse lunch en gezonde snacks op kantoor.

 • Vele evenementen zoals maandelijkse borrels, pub-quiz, schaaktoernooi en wijnproeverij.

 • Een competitief salaris en vakantiegeld in mei.

 • 25 vakantiedagen per jaar en uitgebreid ouderschapsverlof.

 • 100% door de werkgever gefinancierd pensioenplan.

 • ‘Stock Appreciation Rights (SAR)’ waarmee je automatisch mee profiteert van een mogelijke ‘exit’ in de toekomst.

 • Reiskostenvergoeding (of NS business card) en maandelijkse vergoeding van 65 euro netto voor telefoon en internet.


Solliciteren 📭

Enthousiast geworden? Solliciteer dan nu. Zien we een ‘fit’? Dan nodigen we je uit voor een telefoongesprek om je beter te leren kennen. Daarna nodigen we je uit voor een gesprek met de toekomstige teamgenoten op ons kantoor in Leiden. Na afloop kun je direct een aanbod van ons verwachten.

Sollicitaties of acquisitie van freelancers uitzendbureaus en recruitment bureaus worden niet op prijs gesteld.

OVER ONS

300 miljoen industriële elektromotoren wereldwijd drijven de wereldeconomie. Samen gebruiken zij 30% van alle geproduceerde energie ter wereld. Deze elektromotoren hebben 3 kritieke problemen: ze vallen onverwachts uit, worden inefficiënt gebruikt en zijn niet goed geselecteerd. Dit leidt tot hoge kosten van ongeplande uitval en enorme energieverspilling. 

Bij Samotics werken we hiervoor aan een unieke AI-gedreven oplossing. Onze technologie wordt gebruikt door vele van de werelds grootste en meest succesvolle industriële bedrijven. Hierdoor kunnen ze hun energieverspilling significant verminderen. Onze missie is om het energieverbruik wereldwijd te verlagen met 10%! 

Sinds onze start in 2015 zijn we snel gegroeid - met meer dan 100% winstgroei per jaar en momenteel meer dan 100 mensen. We zijn een energiek bedrijf waar professionaliteit, een geweldige sfeer en geavanceerde technologie, hand in hand gaan.